loos connection - Camaro Forums - Chevy Camaro Enthusiast Forum

General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

loos connection

  #1  
Old 10-18-2008, 09:01 PM
Newbie
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 6
Default loos connection

Hi. I'm new to this forum, and I've just got a 1995 3.8 camaro. I noticed a ticking sound comming from under my hood, so I traced it back to this loos connection. Does anyone know where this goes connected to?

Name:  where.gif
Views: 13
Size:  280.7 KB


Here's another view.
Name:  where2.gif
Views: 13
Size:  265.7 KB

Thanks.
 
  #2  
Old 10-18-2008, 09:20 PM
Overdrive Member
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 4,248
Default RE: loos connection

That may need to be open. It might be a bleed for air since there is a tube going to it. I can't tell from the close up pic of what that part if for without know where else it goes.
Are you sure the tick is not the end of that bolt hitting
 
  #3  
Old 10-18-2008, 09:39 PM
Newbie
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 6
Default RE: loos connection

Yeah, I'm sure it's from there. When I cover the opening with my finger the noise stops, I think it's the evap purge vacuum switch. Here's another pic
Name:  000_0154.jpg
Views: 12
Size:  77.5 KB
 
  #4  
Old 10-18-2008, 10:06 PM
Overdrive Member
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 4,248
Default RE: loos connection

You're right. That is part of the evap. I can tell by seeing that other part that its hooked to with the red plug. Do you have the under hood emissions decal? If a tube does go to it that should show you where it goes. Or can you find any plastic tube that is not hooked to anything? Its just the color inside does not look like it ever had anything.
Maybe there will be a diagram at autozone.com in the repair section.
 
  #5  
Old 10-19-2008, 09:26 PM
Newbie
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 6
Default RE: loos connection

I checked that decal, it doesn't go to anything, I guess it's suppose to be left open. Another problem I noticed is when I'm driving and I'm at part throttle or at 2k rpm's, my camaro seems to miss or backfire and stumble a bit. It gets better when I give it more gas, it seems to only happen around 2k rpm.
 
  #6  
Old 10-31-2008, 05:29 AM
3rd Gear Member
iTrader: (1)
Join Date: Jun 2008
Location: Sacramento
Posts: 1,096
Default RE: loos connection

that is suppose to be like that, when i had a vaccum leak i thought the same thing but let me save u alot of hours LEAVE IT lol but seriously i wasted alot of time looking for that answer and it is the evap
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
a-dusty-camaro
82-92 General
3
04-24-2009 12:45 AM
libertyforall1776
93-02 V6 Tech
10
11-16-2008 09:50 PM
mstephens20
93-02 V6 Tech
23
03-25-2008 06:55 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: loos connection


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.