Activity Stream: Show All | New Threads | New Posts | New Pictures | Popular Threads | Lonely Threads | Vendor Threads | New Picture Comments | New Profile Comments |
Search:  
Go Back   Camaro Forums - Chevy Camaro Enthusiast Forum > Fourth Generation (1993-2002) > 93-02 Drivetrain > 93-02 V6 Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-20-2009, 02:06 AM
Newbie
No cars in Crazy1_4_cars's garage, add now
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
iTrader: (0)
Unhappy Service Engine soon Light

Hey all, I have a 1994 Camaro V-6 that the air bag, ABS, and Service engine soon lights are staying on.

Lets start with the ABS, I have replaced all the light bulbs in the tail lights and the center brake light and they seem to be working just fine. I did have the center brake lights out and the ABS light was on. I replace the center brake light bulbs and the ABS light went off for a bit, but after about three or four days, it came back on. Any suggestions?

Ok, the air bag light just recently came on. I have checked the fuse, looked in the Chiltons and not sure what to do without taking the car into the shop. Let me know what I can check here.

Now the Service engine soon light: it comes and goes. I have tryed to have the CPU read and it would not put out any codes. I have recently replaced the gas cap, plugs, did the sea foam. I do seem to have a mis fire but not sure. Was thinking of replacing the o2 sensors and plug wires. let me know if you have any suggestions.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2009, 11:30 PM
On The Tree
No cars in VanHalen's garage, add now
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wichita, Kansas
Posts: 70
iTrader: (0)
Default

On mine the service engine light and low oil light come on. IDK what is up with low oil because it's fine. I ran a scanner and got a couple of codes. I have DTC 77 left front solenoid circuit shorted to ground. I also go DTC 75, which is the EGR solenoid error. I also got DTC 82 ABS calibration malfunction. I have just gone on driving the car with no problems, until I have time to really investigate and replace these. If you want any info on these, I can get you full procedures. Also, if you can get codes I can get you procedures and code meanings
__________________
1995 Camaro 3.4L, Leather, TTops
VanHalen in the CD player
Ready to roll
Eventually upgrading to a v8...someday
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2009, 05:50 AM
On The Tree
1994 Chevrolet Camaro
My Garage
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 75
iTrader: (0)
Default

I've had an intermittent SES light for about 4 years now. Still hasn't stopped running or given a noticeable change in mileage. I even changed the O2 sensors, but no joy.

How's your voltage? ABS light is usually the first thing to pop on when the alternator goes out and you're running on battery.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2009, 03:15 PM
evilkal's Avatar
4th Gear Member
No cars in evilkal's garage, add now
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kentucky
Posts: 1,634
iTrader: (1)
Default

Does your car misfire? If so, is it intermittent? All the time? Low RPM? High RPM?

I would first check the plug wires to make sure you're getting spark. High RPM misfire is indicative of O2 sensors dying out as well. Have you checked your coil packs? Coils are notorious for going out on these vehicles...
__________________
Quote:
Originally Posted by Lord Specter
There is no cosmic force behind a simple algebraic equation which may become angered that we did not sacrifice enough virgins and cause our TI-83's to give us wrong numbers.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2009, 09:02 PM
On The Tree
1994 Chevrolet Camaro
My Garage
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 75
iTrader: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by evilkal View Post
Does your car misfire? If so, is it intermittent? All the time? Low RPM? High RPM?
Me? It idles rough, but never misses. Pretty sure my problem is a leaky intake manifold gasket, or some other vacuum issue I'm not terribly worried about. It went away when I let the car sit for a few months, but then I went and revved the engine full throttle a couple times and must've sucked out whatever dirt was sealing it because both the high-pitched whine and the SES light have returned. Oh well.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-21-2009, 09:04 PM
evilkal's Avatar
4th Gear Member
No cars in evilkal's garage, add now
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kentucky
Posts: 1,634
iTrader: (1)
Default

Sorry was asking the OP =P The ABS could be a bad sensor. And the air bag light is also probably a bad sensor.
__________________
Quote:
Originally Posted by Lord Specter
There is no cosmic force behind a simple algebraic equation which may become angered that we did not sacrifice enough virgins and cause our TI-83's to give us wrong numbers.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-22-2009, 08:27 PM
Newbie
No cars in Crazy1_4_cars's garage, add now
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
iTrader: (0)
Default

evilkal, My car does seem to miss a bit. I have been thinking of replacing the wires. i just put the engine in. I had to replace the 3.4 when i bought the car and did not have alot of extra cash to replace the wires, but I did put in new plugs, oil, filter and air filter. The car seems to miss more at idle in nuetral. It sits at about 1000 rpm at idle. I was thinking this is a bit high, but I am not sure how to fix this. Let me know if you have any ideas. I really want to get this thing squared away. I just put an 80 series flowmaster on there and want this thing to sound good and run that way too. Please let me know if you have any suggestions.

thanks.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-22-2009, 08:31 PM
evilkal's Avatar
4th Gear Member
No cars in evilkal's garage, add now
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kentucky
Posts: 1,634
iTrader: (1)
Default

Sounds like you have a vacuum leak man. Actually the missing at idle sounds like a MAF sensor problem.
__________________
Quote:
Originally Posted by Lord Specter
There is no cosmic force behind a simple algebraic equation which may become angered that we did not sacrifice enough virgins and cause our TI-83's to give us wrong numbers.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-23-2009, 07:00 AM
1st Gear Member
No cars in niteman's garage, add now
 
Join Date: Jan 2009
Location: TEXAS
Posts: 143
iTrader: (0)
Default

just an idea... I had the ses light and the abs inop lights coming on in my car... I reset the computer by disconnecting the battery for a while. haven't come back on since. they light up when I start the car so I know they work... they just dont stay on. what the heck, its free.
__________________
2000 V6
Reply With Quote
  #10  
Old 04-23-2009, 03:07 PM
Newbie
No cars in Crazy1_4_cars's garage, add now
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
iTrader: (0)
Default Checking wires and coils next

evilkal,

I have tried for a vacuum leak. I used the carb cleaner method with no results. I have switched the MAF with another, but not much changed. I will do the plug wires this week end. Can you, or anyone else tell me how to check my coils. I am wondering if that may be it. I have tried to check the codes a few times, but i can not get the computer to read them. I went to a Checkers and the guy was not able to get it to work and niether was I. Please let me know if you have any Ideas.

Thanks for any help.
Reply With Quote
Old 04-23-2009, 03:07 PM
Activity Stream
Activity Stream: Show All | New Threads | New Posts | New Pictures | Popular Threads | Lonely Threads | Vendor Threads | New Picture Comments | New Profile Comments |
Search:  
 
 
 
Reply

Tags
02, 1995, 94, 95, abs light, air bag sensor, away, camaro, chevy, engine, light, low, oil, reset, service

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors


All times are GMT -5. The time now is 06:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Emails Backup