Help, cant read codes on 1994 lt1 obd1 - Camaro Forums - Chevy Camaro Enthusiast Forum


Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-16-2011, 08:36 AM
Newbie
Thread Starter

 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default Help, cant read codes on 1994 lt1 obd1

FIXED!!!!

I am trying to read the codes on my 94 z28. I have tried 2 different obd1 scanners and both of them show " The vehicle is not responding"

any ideas?

thanks

FIXED!!!!! if your having trouble getting a OBD-1 scanner to link to your computer. Use the model year 1992 and your vin code p for lt1 (if it asks for it). Thanks Craby for your help!

Last edited by cmorgan; 06-23-2011 at 07:23 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2011, 09:50 AM
craby's Avatar
April 2011 ROTM
ROTM Winner's Club

 
Join Date: Mar 2009
Location: Tokeland, Washington
Posts: 19,681
Default

94 is a unique one for trying to read codes. it is a obd1 but cannot be scanned by all obd1 scanners. you could pick up a aldl cable and read them using your laptop and tunerpro. then you could see whats goin on with the sensors as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2011, 11:01 AM
Camaro 69's Avatar
Senior Moderator
January 2010 ROTM Winner
 
Join Date: Oct 2007
Location: The 'Burbs of Chicago
Posts: 17,844
Default

Check all your fuses for a blown one, primarily the fuse for the cigarette lighter/accessory.
I know the OBD2 ALDL port gets its power from there, but not positive about the OBD1 port.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2011, 11:31 AM
Newbie
Thread Starter

 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by craby View Post
94 is a unique one for trying to read codes. it is a obd1 but cannot be scanned by all obd1 scanners. you could pick up a aldl cable and read them using your laptop and tunerpro. then you could see whats goin on with the sensors as well.
Thanks

Where is the best/cheapest place to pick up a aldl and tunerpro?

I have a older actron that worked before on this car and now it dosent. My neighbor has a almost new $300 scanner he bought from sears and that one dosent work either.

Do you think the aldl and laptop would be able to connect?

Last edited by cmorgan; 06-16-2011 at 11:42 AM. Reason: updated
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2011, 11:37 AM
Newbie
Thread Starter

 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by Camaro 69 View Post
Check all your fuses for a blown one, primarily the fuse for the cigarette lighter/accessory.
I know the OBD2 ALDL port gets its power from there, but not positive about the OBD1 port.
Thanks i will check the fuses later today.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-16-2011, 12:16 PM
craby's Avatar
April 2011 ROTM
ROTM Winner's Club

 
Join Date: Mar 2009
Location: Tokeland, Washington
Posts: 19,681
Default

Reply With Quote
  #7  
Old 06-16-2011, 12:33 PM
Camaro 69's Avatar
Senior Moderator
January 2010 ROTM Winner
 
Join Date: Oct 2007
Location: The 'Burbs of Chicago
Posts: 17,844
Default

If the fuses check out ok, check for power right at the ALDL port. The lower right prong (#16) should have 12 volts at it.
No power, and a scanner/reader won't communicate with the computer.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-16-2011, 02:33 PM
craby's Avatar
April 2011 ROTM
ROTM Winner's Club

 
Join Date: Mar 2009
Location: Tokeland, Washington
Posts: 19,681
Default

94 has the 12 pin dlc http://shbox.com/1/dlc1.jpg it is different than the pre 93 though i dont know how.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-22-2011, 05:25 PM
Newbie
Thread Starter

 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default

I checked all the fuses in the car and under the hood, and there all good. I still cant get the scanner to link up the computer. I took it to a friends house that has a xray (brand) scanner with obd1 adapter and nothing. I have a check enging light that sometime stays on all the time and some times comes on at low speed. And most of the time when it does come on the fans start up. I really dont wanna go to a dealership.....
Reply With Quote
  #10  
Old 06-22-2011, 09:11 PM
craby's Avatar
April 2011 ROTM
ROTM Winner's Club

 
Join Date: Mar 2009
Location: Tokeland, Washington
Posts: 19,681
Default

mine will only scann if i put it in as a 92. have you tried entering a different yr to see if it would work.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3.4 Camaro OBD1 Codes. Please Help! Chaotic94 93-02 V6 Tech 11 01-30-2013 01:34 PM
obd1 codes for 95 z28 contryboy LT1/LT4 Tech 2 09-14-2009 11:34 PM
Oh My! Got my codes read.... aleksandr 93-02 V6 Tech 16 01-01-2008 12:39 PM
Can't retrieve OBD1 codes MCP4648 Computer & Fuel Systems 3 06-29-2007 06:29 PM
trying to read codes golfballs 93-02 V6 Tech 4 01-28-2007 06:43 PM


Tags
1994, 94, bad, camaro, chevy, codes, gm, lt1, obd1, obd11994, problem, read, reading, tps, trouble, z28

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:39 PM.